Novosti

Prestižna nagrada za Turističku zajednicu Kantona Sarajevo


Kako izvještava Fena, Turistička zajednica Kantona Sarajevo dobila je priznanje za najbolje organizirani štand na 22. međunarodnom sajmu turizma EMITT 2018., koji se četvrti dan održava u Istanbulu. Nagradu je uručila direktorica sajma EMITT Hacer Aydin, saopćeno je iz sarajevske kantonalne turističke zajednice.

“2018. godina za nas predstavlja veliki izazov. Uložili smo veliki napor da hrabro zakoračimo u godinu pred nama, a ova je nagrada svojevrsna potvrda da su naša nastojanja smislena. Raduje činjenica da smo izabrani izmedju 1.600 izaglača i sigurno je motivirajuća za sve projekte koje planiramo realizirati u 2018.godini” – izjavio je tim povodom predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur.

Sajam EMITT u Istanbulu održava se od 26. do 28. januara. Ubraja se u pet najvećih svjetskih sajmova turizma, a o njegovom obimu i značaju govori i podatak da je prošlogodišnje 21. izdanje okupilo 4.550 učesnika iz 70 zemalja svijeta.

Od 2009. godine, EMITT organizira ITE Turkey, turski odjel ITE Group, vodeće međunarodne kompanije za organizaciju sajmova, koja putem 32 kancelarije u 20 zemalja organizira 240 sajamskih manifestacija širom svijeta.

Na ovogodišnjem EMITT-u, na prostoru od 60.000 kvadratnih metara, učestvovalo je više od 1.600 izlagača iz 85 zemalja.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je ove godine učestvovala ove godine zajedno sa suizlagačima iz Kantona Sarajevo, ali i iz Mostara i Bihaća, na štandu od 80 kvadratnih metara.

Tradicionalna sajamska manifestacija, koja je prvi put organizirana 1997. godine pod nazivom Voyager – Međunarodni sajam turizma i odmora, u početku je bila fokusirana uglavnom na domaći turizam.

Već nakon dvije godine, usljed velikog interesa turističkih radnika iz zemalja regiona i međunarodnog turističkog sektora, prerasla je u globalno važan događaj na kojem se predstavljaju turističke destinacije iz svih krajeva svijeta.

Posjetioci sajma na štandu Turističke zajednice Kantona Sarajevo mogu se informirati o različitim segmentima turističke ponude Sarajeva i Bosne i Hercegovine, mogućnostima za putovanja, smještajnim kapacitetima, turističkim programima, saopćio je direktor Turističke zajednice Faruk Čaluk koji nije krio oduševljenje zbog ogromne zainteresiranosti posjetilaca za štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo.