Turizam i ekologija

Neophodno dodatno promovisanje RS-a na svjetskom turističkom tržištu


Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković razgovarao je danas u Banjoj Luci sa predstavnicima najstarije i jedne od vodećih turističkih kompanija u svijetu „Thomas Cook“.

Bilo je riječi o mogućnostima za dodatno promovisanje RS-a na svjetskom turističkom tržištu, za šta je iskazan interes kompanije koja ima svoje poslovnice širom svijeta i koja svake godine bilježi više od 19 miliona korisnika turističkih usluga.

“Predstavnici kompanije su nakon višednevnih posjeta destinacijama u RS-u, gdje su, između ostalog, obišli Jahorinu, Višegrad, Banju Luku i Sutjesku, izrazili oduševljenje zbog ogromnih potencijala koje RS ima. Osim nevjerovatnih prirodnih raznolikosti koje su vidjeli i kulturnog nasljeđa s kojim  su se upoznali, imali su priliku i da, istakli su, dožive tradicionalne običaje koji se generacijama baštine u potkozarskom kraju”, saopćeno je iz ovog ministarsva.

Gluhaković je izrazio spremnost za buduću saradnju i potencijalne modele predstavljanja destinacija RS, što bi bio zadatak poznate turističke kompanije.

Na sastanku je potvrđeno da je u maju ove godine planiran ponovni dolazak predstavnika kompanije „Thomas Cook“ kada bi obišli i druge destinacije koje do sada nisu imali priliku da posjete.