Novosti

U junu će biti održan Osmi međunarodni sajam energetike ENERGA


Osmi međunarodni sajam i prateća konferencija ENERGA održat će se u Sarajevu od 19.-21. juna. Ovaj sajam svojim sadržajima i strukturom učesnika predstavljaju uspješan i atraktivan poslovni događaj svrstan među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji. Kako ističu organizatori, ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti kao i različiti oblici poslovne suradnje domaćih i inostranih kompanija.

Program ENERGA se održava pod sloganom “Misliti na budućnost” čime izražava posvećenost modernoj, održivoj i efikasnoj energetskoj budućnosti.

ENERGA 2018 realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora Bosne I Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.