Trgovina

Škoda u 2017. godini isporučila više od 1,2 miliona vozila


Škoda je u 2017. godini postigla prodajni rekord. Isporuke u protekloj godini su porasle za 6,6 %, ukupno 1.200.500. Četvrti put zaredom Škoda prodaje više od milion vozila. Pored „bestsellera“, modela Octavia, značajne prodajne rezultate je postigao i model Superb kao i novi SUV modeli, Kodiaq i Karoq.

„Prošla godina je za marku Škoda bila najuspješnija godina u 122-godišnjoj historiji. Ovo nam daje motivaciju da postižemo sve veće i jače ciljeve. Hvala kupcima što su se odlučili za marku Škoda. Protekla godina je pokazala da je marka Škoda na dobrom putu po pitanju ostvarenja strategije 2025. Nadamo se da ćemo u narednim godinama oduševiti naše kupce sa novim proizvodima i tehnološkim dostignućima“, kazao je generalni direktor ove marke Bernhard Maier.

Alain Favey, odgovoran za prodaju i marketing marke Škoda dodaje: „Za popularnost naših modela i za dobru prodaju zaslužna je naša snažna prodajna mreža. Širom svijeta su ovlašteni Škoda partneri napravili sjajan posao, oni su stub našeg uspjeha.“

U Bosni i Hercegovini marka Škoda je apsolutni lider na tržištu već dugi niz godina. U 2017. godini marka Škoda u BiH je isporučila skoro 1.600 vozila čime je ostvarila tržišni udio od 19%. Najprodavaniji model u BiH je Octavia sa gotovo 600 isporučenih primjeraka. Fantastičnim prodajnim rezultatima snažno su doprinijeli još i modeli Fabia i Rapid, saopšteno je iz kompanije Porsche BH.