Tvornica cementa Kakanj dobitnik priznanja Best Buy Award BiH Construction

Tvornica cementa Kakanj dobitnik priznanja Best Buy Award BiH Construction

Bosanskohercegovački “građevinarci” su na Best Buy Award BiH Construction istraživanju tržišta za 2017/2018. godinu dali svoje glasove proizvodima i uslugama za koje smatraju da im nude najbolji omjer cijene i kvaliteta.

Istraživanje Best Buy Award BiH Construction 2017/2018. (www.bestbuyaward.org) provela je, putem web-obrasca, organizacija ICERTIAS na području Bosne i Hercegovine tokom septembra 2017. godine, a učešće je uzelo ukupno 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih za građevinsku struku. Tvornica cementa Kakanj osvojila najveći broj glasova ispitanika u dvije kategorije: „cemet“ i „beton“.

Mjerilo se zadovoljstvo kupaca i korisnika građevinskih usluga, proizvoda, materijala, alata i uređaja omjerom cijene i kvaliteta ponude na tržištu.Ime HeidelbergCement veže se u više od 60 zemalja širom svijeta za stručnost i kvalitet u građevinarstvu. HeidelbergCement predstavlja jednog od vodećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala. Oko 60.000 zaposlenih na više od 3.000 lokacija širom svijeta svakodnevno unose život u slogan „For better building“.

Od 2000. godine Tvornica cementa Kakanj je članica ove prestižne svjetske grupacije,  predstavljajući jednu od najuspješnijih privatizacija u BiH. Od 1978. godine, kada je počela s radom, pa do danas Tvornica cementa Kakanj izrasla je u veoma uspješnu kompaniju koja je prešla granice Bosne i Hercegovine i postala veoma respektabilna u međunarodnim okvirima.

Već decenijama, zajedno sa svojim kupcima, grade puteve, mostove, hidrocentrale, škole i kuće, ostavljajući ih u naslijeđe novim generacijama.

Ova kompanija s ponosom može istaknuti da su od početka privatizacije pa do danas investirali preko 130 miliona KM primarno u zaštitu životne sredine, a zatim u modernizaciju postrojenja, uvođenje SAP sistema, uvođenje uglja kao tehnološkog goriva, otvaranje novog rudnika sirovine, uvođenje ISO i OHSAS standarda, izgradnju novog silosa klinkera, kao i razvoj kćerki kompanija i komplementarnih aktivnosti, kao što je proizvodnja gotovih betona, gdje su lideri na tržištu BiH.

To ulaganje osigurava svijetlu budućnost za tvornicu i njene radnike. S jasnom vizijom, Tvornica cementa Kakanj doprinosi uključenju Bosne i Hercegovine u svjetske ekonomske tokove.

Tehnički standardi i kvalitet proizvoda njeguju se od postanka kompanije. Dolaskom strateškog partnera, njemačkog HeidelbergCementa, stvoreni su uslovi za dalji intenzivan razvoj, kao i za podizanje standarda poslovanja na evropski nivo. Ti standardi se ne odnose samo na kvalitet i obim proizvodnje, nego i na kvalitet i sadržaj života radnika u tvornici i stanovništva u okruženju. Dugogodišnjim ulaganjima kompanija je došla do statusa koji danas ima. Danas Tvornica cementa Kakanj, zajedno sa svojim povezanim djelatnostima i kćerkama kompanijama u BiH i Hrvatskoj, upošljava više od 300 ljudi.

Ukupni ostvareni konsolidovani prihod društva TCK-a i povezanih pravnih lica u 2016. godini iznosio je 84 miliona KM, dok je konsolidovani prihod za prvih šest mjeseci 2017. godine iznosio 43 miliona KM. Cement Tvornice cementa Kakanj ugrađen je u stubove i temelje našeg društva. Ovaj strateški materijal bio je i ostao od osnovnog značaja za izgradnju najvažnijih arhitektonskih i građevinskih industrijskih projekata.

Oznake:

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.