Novosti

Drugi Mostar Pre-Moot okupio više od 30 studenata prava iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Njemačke


U suradnji s Udrugom ARBITRI i Programom razvoja trgovačkog prava, Uredom općeg savjetnika, američkog Ministarstva trgovine, održan je drugi Mostar Pre-Moot (Mootstar).

Mootstar je održan 3. i 4. februara 2018. u prostorijama NSofta i SPARKa. U dva dana događaj je okupio više od 30 studenata prava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Njemačke te više od 20 odvjetnika, pravnika i akademika.

Pre-moot je bitan dio najznačajnijeg svjetskog tržišnog natjecanja na području međunarodnog trgovačkog prava i međunarodne komercijalne arbitraže: Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (Vis Moot). Već sada, Mostar se pridružuje globalnoj obitelji gradova domaćina širom svijeta koji svake godine okupljaju različite skupine studenata, omogućujući im da se pripreme i prakticiraju za Vis Moot natjecanje, koje će se održati u Beču u martu ove godine.

Mootstar je jedinstven događaj. Za razliku od ostalih gradova domaćina, pre-moot u Bosni i Hercegovini je industrijski vođen. Podržavajući Vis Moot kao obrazovnu platformu, NSoft i SPARK i dalje dokazuju da su svjesni potreba pravne i poslovne industrije i važnosti društveno odgovornog poslovanja.

Jednako tako, ovaj pre-moot je bitan dio razvoja programa obuke Vis Moot kojeg Udruga ARBITRI provodi zajedno s CLDP-om od 2015. godine. Program pomaže pravnim fakultetima iz Bosne i Hercegovine da pripreme svoje timove za natjecanje. Uz potporu industrije, akademske zajednice, vladinog i nevladinog sektora, Vis Moot u Bosni i Hercegovini postala je obrazovna platforma koja donosi vrlo potrebnu novu generaciju odvjetnika vještih u međunarodnoj arbitraži i komercijalnom pravu.

Mootstar je održan u prostorijama NSofta i SPARKa