IT i Tehnologija

Appleov iPhone je najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017. godini


Kada je u pitanju brend Apple, neke se stvari, očigledno, nikada ne mijenjaju. Njihovi su proizvodi u pravilu preskupi; iako se radi o uglavnom odličnim uređajima, cjenovno su definitivno precijenjeni, ali to na tržištu nema gotovo nikakav negativan utjecaj. Koliko god koštali, uvijek se odlično prodaju, posebno se to odnosi na njihov pametni telefon – iPhone.

Rekordna godina za Apple bila je 2015. kada je prodano 230 milijuna smartphonea, a iako se nije špekuliralo da bi prošla godina mogla biti tako dobra, svejedno se dogodilo.

Prema podacima koje donosi USA TODAY, bez obzira na to što završne analize prodajnih rezultata u prošloj godini nisu do kraja gotove, najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017. je Appleov iPhone. Apple je ukupno u prošloj godini prodao 223 milijuna uređaja, što je vrlo blizu rezultatima iz 2015.

Na drugom mjestu je Samsung s Galaxy S8 i Note 8 s prodanih 33 milijuna primjeraka, treći je Amazon Echo Dot s 24 milijuna, na četvrtom je spomenuti Apple Watch, a na petom Nintendo Switch s 15 milijuna prodanih primjeraka u 2017. godini.