Investicije

Authority Partners otvara Lab i pruža mladima priliku za zaposlenje


Authority Partners jedna je od vodećih softverskih kompanija u Bosni i Hercegovini koja djeluje na globalnom tržištu i okuplja tim od oko 200 IT profesionalaca. Izvrsno i odgovorno poslovanje, koje AP realizira u BiH već 13 godina, usmjereno je između ostalog ka pozitivnom rastu i razvoju softverske industrije, ali i društva uopće.
U ovoj kompaniji smatraju da je IT industrija najbolja prilika za mlade, a AP je dokaz da velike projekte najuspješnijih globalnih kompanija svijeta mogu raditi IT profesionalci u BiH. Što ujedno pokazuje da moć znanja i ljubav prema programiranju su ključni elementi uspjeha.

“Naše okruženje je osnaženo savremenim tehnologijama, mogućnostima za učenje novih vještina i jedinstvenim osjećajem vlastitog rasta i postignuća. Stoga smo odlučili da pokrenemo Authority Partners Lab i podijelimo naše znanje s mladima u BiH”– izjavili su za Poslovne novine iz ove kompanije.

AP Lab je pokrenut prije 4 godine, a dizajniran je da pruži priliku svi zainteresiranim da steknu praktično iskustvo i usavrše vještine potrebne za razvijanje, testiranje i isporuku softvera. Cilj ove kompanije je da budućim IT profesionalcima omoguće da razviju najbolju verziju sebe, te da stave svoje znanje na raspolaganje zajednici u kojoj živimo. Nakon pohađanja besplatnog trening programa praktikanti imaju mogućnost da se zaposle u AP-u.

Od 2014. godine u AP Lab održano je 19 trening sesija, 212 praktikanata je prošlo kroz program, dok je 20 praktikanata trenutno dio trening programa. Vrlo značajno je da su 43 najtalentiranija danas dio AP tima. U toku su dva trening programa, a riječ je o Cloud Masters i Agile Program Management Masters programu koji su fokusiran na učenje vještina potrebnih za rad u realnom poslovnom okruženju. Ove godine AP je odlučio da svojim polaznicima pruži redizajnirane prostorije AP Lab-a na novoj lokaciji u ulici Mula Mustafe Bašeskije. Zvanično otvorenje centra za talente i inovacije je u četvrtak, 8. februara.

Pored AP Lab-a, kompanija brojnim aktivnostima nastavlja s pozitivnom praksom koja će doprinijeti tome da jednog dana BiH postane mnogo bolje mjesto za život.