Bijela kuća umanjila značaj haotičnih dešavanja na američkim berzama

Bijela kuća umanjila značaj haotičnih dešavanja na američkim berzama

Zvaničnici Bijele kuće umanjili su značaj haotičnih dešavanja na američkim berzama, rekavši da je to kratkoročno kolebanje tržišta i insistirajući na tome da je američka ekonomija ostala snažna.

“Pogledajte, tržišta fluktuiraju u kratkoročnom periodu. Svi to znamo. I ona to čine iz brojnih razloga. Temelji naše ekonomije ostaju, međutim, veoma snažni i ona se kreće u pravom smjeru, posebno za srednju klasu” – izjavio je novinarima u predsjedničkom avionu Air Force One zamjenik portparola Bijele kuće Raj Shah.

Vrijednost trgovanja na američkim berzama naglo je opala u ponedjeljak, dok je prosječni industrijski indeks Dow Jones pao za čak 1.500 poena. To je nastavak pada od petka kada je vrijednost Dow Jonesa pala za 666 poena.
I glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders izrazila je slične stavove kao i Shah.

“Predsjednikova pažnja je usmjerena na dugoročne suštinske ekonomske pokazatelje, koji ostaju izuzetno snažni, s jačanjem američkog ekonomskog rasta, historijski niskom stopom nezaposlenosti i povećanjem plata za američke radnike. Predsjednikove poreske olakšice i reforma ekonomske regulative dodatno snaže američku ekonomiju i nastavljaju donositi prosperitet američkom narodu” – izjavila je Sanders, prenosi CNN.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.