Novosti

Novi rekordni rezultati Olimpijskog Centra Jahorina


Na konferenciji za novinare, održanoj u hotelu Bistrica, predstavljeni su posljednji rezultati Olimpijskog centra „Jahorina“, koji su već u drugom mjesecu tekuće godine premašili ukupne prošlogodišnje rezultate, a najavljeni su i novi zabavni sadržaji, koji će posjetioce očekivati u budućem periodu. Generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, naglasio je da je zaključno sa januarom 2018. godine, ukupan broj skijaša, u poređenju sa prošlom sezonom, povećan gotovo za 50 posto, dok su prihodi samo od prodaje karata povećani za 90 posto.

Brojna ulaganja, požrtvovanost i upornost stručnog tima, kao i uvođenje brojnih inovacija u zabavni sadržaj, učinili su da na Jahorini tokom prošlog mjeseca nema slobodnog kreveta, te da su jednomjesečni rezultati nadmašili one od cijele prošlogodišnje sezone. Pored toga, OC Jahorina ostvario je saradnju sa gostima iz Kine, Južne Koreje i Velike Britanije, koja će doprinijeti razvoju i unapređenju ove olimpijske ljepotice.

Na konferenciji je najavljen i Noćni market na Gradskoj pijaci Pale pod nazivom „Olimpijada 84“, koji će biti održan u petak, 9. februara, u terminu od 18:00 do 24:00 sata. Pored raznovrsne ponude domaćih proizvoda, rukotvorina, ručno rađenog nakita i suvenira, posjetioce očekuje i sjajna ponuda zimske opreme od više prestižnih brendova sa nevjerovatnim popustima, kao i gastro ponuda hrane i pića.

Na događaju čija je tema obilježavanje godišnjice održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, promovisaće se i predstojeći EXIT 84 FESTIVAL, kao i EYOF – Olimpijske igre mladih, koji je planiran za 2019. godinu.

Konferencijom je najavljena i nova humanitarna trka u organizaciji humanitarne fondacije „Podrži život“ i Olimpijskog centra „Jahorina“, planirana za 17. februar od 12 sati na stazi Poljice. Akcijom „Skijaj za život“ skupljaju se sredstva za mališane kojima je pomoć najpotrebnija.