Novosti

Turistička zajednica Kantona Sarajevo poziva na obilježavanje 34. godišnjice zimskih olimpijskih igara u Sarajevu


Tog februara ‘84-e svijet je pisao o Sarajevu kao gradu mladosti, mira, prijateljstva, ljubavi i svega što olimpizam nosi u sebi. Tih je dana Sarajevo bilo glamurozno mjesto okupljanja sportista, turista, novinara iz cijelog svijeta. Danas, 34 godine nakon, od tih Zimskih olimpijskih igra nije ostalo mnogo. Ali je ostalo ono najvrjednije, a to su sjećanja onih koji svjedoče da je Sarajevo te ‘84 bilo centar svijeta.

Olimpijski duh danas je prisutan među starijom i srednjom generacijom, a naša je obaveza da te uspomene dijelimo s mladim generacijama, da ljubomorno čuvamo sjećanje na pozitivan imidž Sarajeva prezentovan kroz Olimpijske igre,s ciljem da nam taj isti imidž bude referenca i težnja daljih nastojanja i ponosno ističemo epitet Sarajeva olimpijskog grada.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo u saradnji sa ZOI ’84 poziva sve one koji žele evocirati uspomene na Sarajevo ’84 da dođu na Bjelašnicu u subotu, 10.02.2018. ističe Nermin Muzur, predsjednik TZKS.

Dio programa je i 13. Međunarodno takmičenje menadžera u skijanju – ETI CUP 2018. Uz ostale zabavne sadržaje na Bjelašnici će nastupiti popularna bosanskohercegovačka grupa Bombaj štampa.

U subotu navečer će na Bjelašnici biti otvoreno i noćno skijanje. Pozivamo sve zaljubljenike noćnog skijanja da nam se pridruže u posebno kreiranoj atmosferi na stazi koja će biti obojena olimpijskim bojama, poručuju iz ZOI-a.