Novosti

Prvi ciklus ZIPS-pro seminara starta 20. februara u Sarajevu


Seminarom o temama: „Sastavljanje poreznog bilansa za 2017. godinu“, „Utvrđivanje i prijavljivanje poreza na dohodak za 2017. godinu“ i „Računovodstveni i porezni tretman stalnih materijalnih sredstava“, 20. februara u Sarajevu, u hotelu Holiday, započinje prvi ciklus seminara godišnje edukacije računovođa i revizora za 2018. godinu u organizaciji Privredne štampe d.o.o. Sarajevo.

Osim u Sarajevu seminari će biti održani 21. februara u Tuzli u hotelu „Tuzla“, 22. februara u Zenici u hotelu „Zenica“ i 23. februara u Mostaru u hotelu „Mostar“. Predavači su istaknuti stručnjaci s bogatim iskustvom u ovoj oblasti i saradnici Privredne štampe, Jasenko Hadžiahmetović, dipl. ecc., Fuad Balta, dipl. ecc. i dr. sc. Jozo Piljić.

Riječ je o novoj usluzi ZIPS pro koju je ova vodeća izdavačka kuća u BiH posebno kreirala za računovodstveno-financijske i revizijske profesionalce.

Novom uslugom objedinjena je godišnja pretplata na ZIPS, stručno-informativni časopis iz oblasti ekonomije i prava u izdanju Privredne štampe sa seminarima koji se priznaju kao kontinuirana edukacija u računovodstvenoj profesiji (KPE) i bodovi se upisuju u evidencijske knjižice.

Osim pomenutih, korisnici ZIPS pro paketa usluga ostvaruju i niz drugih pogodnosti.

Preostalih pet ciklusa edukacije realizirat će se do kraja ove godine i bit će usklađeni s potrebama i zahtjevima računovodstveno-financijske i revizijske profesije.

S obzirom na to da se računovodstvo kao nauka brzo razvija ZIPSpro edukacija osim računovođama i revizorima korisna je investitorima, menadžerima, donositeljima poslovnih odluka i svima koji žele uspješno komunicirati u poslovnoj zajednici.