Trgovina

Elektroprivreda BiH traži poskupljenje električne energije


Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na sjednici u četvrtak u Mostaru usvojila je tekst obavijesti za javnost o podnesenom prijedlogu cijene usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo FERK-u na suglasnost.

Prijedlog JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo je da se cijene za kategoriju kućanstva ne mijenjaju, dok je za kupce iz kategorije Ostala potrošnja na 0,4 kV (kilovolt) s priključnom snagom većom od 23 kW (kilovat) predloženo povećanje ukupne prosječne cijene 3,6 posto.

Za kupce s priključnom snagom manjom od 23 kW koji posjeduju dvotarifno brojilo predloženo je smanjenje ukupne cijene za 0,7 posto, odnosno, 0,6 posto za kupce koji posjeduju jednotarifno brojilo, priopćeno je iz FERK-a.

Ukoliko FERK da suglasnost na predloženu cijenu usluge, one će se primjenjivati od 1. 4. 2018. godine.

Dostavljeni prijedlog analizirat će se kako bi se utvrdilo je li sukladan Metodologiji za utvrđivanje cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge u Federaciji BiH i jesu li se stekli uvjeti za davanje suglasnosti FERK-a. O daljnjim aktivnostima FERK-a javnost će biti pravodobno obaviještena.

U FERK-u navode kako će navedeni prijedlog biti dostupan na internetskoj stranici www.ferk.ba.