Startup

Microsoft u partnerstvu sa startupima širom svijeta: Investicija od 500 miliona dolara


Kompanija Microsoft danas objavljuje dostupnost programa Microsoft for Startups, inicijative koja će startup kompanijama pomoći u pridobijanju novih korisnika i prihoda.

Microsoft for Startups je izgrađen na pouzdanoj platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Danas započinje dvogodišnja investicija od 500 miliona američkih dolara, koja će startup kompanijama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promoviraju saradnju unutar lokalnih ekosustava.

Startupi su nezaobilazan generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima širom svijeta. Novi program osmišljen je s ciljem da pomogne startup kompanijama: Ostvariti bolju prodaju prema novim kupcima, industrijama i tržištima. Microsoft for Startups koristi jedinstven pristup povezivanja startup kompanija i klijenata.

Microsoft ima više od 30.000 prodajnih predstavnika i 800.000 partnera čiji je cilj potaknuti kompanije iz svih industrija i svih veličina da usvoje Microsoftova rješenja u oblaku. Program donosi resurse koji će marketinškim i prodajnim timovima startup kompanija omogućiti da zadovolje korporativne standarde klijenta, a potom i prodaju istim tim kompanijama u partnerstvu s ogromnim prodajnim odjelom Microsofta i partnera u njegovu ekosustavu, prenosi SEEbiz.