Novosti

Kako povećati konkurentnost privrede Tuzlanskog kantona?


U srijedu, 21. februara 2018. od 13 do 15 sati u Kristalnoj dvorani hotela Tuzla u Tuzli održat će se na Okrugli sto s privrednicima Tuzlanskog kantona s temom: “Kako povećati konkurentnost privrede Tuzlanskog kantona” na kojem će učešće uzeti vodeće kompanije iz ove regije. Organizator Okruglog stola su BBI Banka i BBI VIP Business Club.
Skup je namijenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja Tuzlanskog kantona.

Cilj skupa je razmjena iskustava s inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede Tuzlanskog kantona za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama s područja Tuzlanskog kantona.

U sklopu skupa planirana je prezentacija mogućnosti podrške privrednicima s područja Tuzlanskog kantona od strane Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, informisanje o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu koji djeluje u okviru BBI banke, predstavljanje mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za saradnju s potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima iz inostranstva i BiH na 9. Međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2018, kao i prezentacija nove on-line platforme za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih (B2B) sastanaka s potencijalnim partnerima i saradnicima.

Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji je cilj jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.