Novosti

Zapadnohercegovački kanton dobio vrijedno priznanje


Specijalizirani časopis za izravna strana ulaganja „FDI Magazine“ svrstao je Zapadnohercegovački kanton među top 10 destinacija u kategoriji Malih evropskih regija budućnosti 2018./19.

Podaci kojima se raspolagalo pri svrstavanju Zapadnohercegovačkog kantona u ovu kategoriju utemeljeni su na upitniku o stanju privrede i potencijalnih mogućnosti za strana ulaganja, kojeg je po Odluci Vlade detaljno ispunio i pripremio Ured Vlade Zapadnohercegovačkog kantona za evropske integracije, na čelu s predsjednikom Ivanom Juriljem.

Ovo visoko priznanje ostvareno je u okviru konkursa Evropski gradovi i regije budućnosti koje su ocjenjivali korporativni i međunarodni investicijski stručnjaci. Bitno je istaknuti kako se donošenje odluke o proglašenju najboljih evropskih gradova i regija ocjenjivački tim uzima u obzir kriterije kao što su ekonomski potencijal, isplativost ulaganja, ljudski potencijal, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje i postojanje strategije za privlačenje investicija.
Svrstavanje na ovu prestižnu listu za ovaj kanton predstavlja izravnu preporuku mogućim investitorima gdje i kako investirati.