Novosti

Poziv na info-sesiju USAID Projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH”


Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH obavještava sve zainteresirane da će se 28.02.2018. godine u 11 sati, održati info-sesija USAID Projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH”, u okviru koje će biti predstavljen novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti ovog Projekta.

USAID Projekat “Jačanje uloge u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine” otvara drugi poziv u sklopu programa za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i stvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u BiH.

Projekt će osigurati grant sredstva za mala i srednja poduzeća koja su u procesu osnivanja ili su osnovana u posljednje tri godine, te koja imaju poslovnu vezu s ili su u (su)vlasništvu člana/ice bosanskohercegovačke dijaspore.

Kako biste saznali više detalja o javnom pozivu, rokovima za podnošenje i načinu pripreme aplikacije, te dodatnim uslovima za učešće, pozivamo Vas da prisustvujete info-sesiji koja će se održati u prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10), sala u prizemlju, 28. februara u 11 sati.

Detaljnije informacije o programu i terminima javnih poziva pri grant programu možete saznati registracijom na online platformi www.diasporainvest.ba.