Novosti

Privredna Komora FBiH na Međunarodnom sajmu industrija budućnosti i tehnologija F.I.T. IZMIR


Na poziv i u organizaciji organizatora, Privredna Komora FBiH je sudjelovala na Međunarodnom sajmu industrija budućnosti i tehnologija F.I.T. IZMIR koji se održao od 22. do 25. februara 2018. godine u Izmiru. Sajam je okupio proizvođače inovativnih sistema i opreme za više oblasti, te je tematski koncipiran kao: Sajam automatike, Sajam elektrike, elektronike i energetike, Sajam hidraulike i pneumatike, Sajam obrade metala, Sajam građevinske automatizacije.

Posebna čast je ukazana BH delegaciji kroz pozdravni govor predsjednika PKFBiH gosp. Mirsada Jašarspahića na ceremoniji otvaranja, kao i zvanično presijecanje vrpce. Na sajmu je Pivredna komora FBiH za potrebe predstavljanja naše privrede dobila štand veličine 66m2, na kome su u okrilju PKFBiH predstavljene firme Aluminij d.d. Mostar, Energoinvest d.d. Sarajevo, Bekto Precisa, kao i sve druge koje svoj razvoj trasiraju kroz aktivno učešće u strukovnim udruženjima Privredne Komore. Ukupnu prezentaciju BH privrede i potencijala je obogatilo i učešće predstavnika FIPA-e kao gospodin Kemal Baysak generalni Počasni Konzul BiH u Turskoj.

Na posebno upriličenom prijemu u kabinetu direktorice Izmirskog sajma (FuarIzmir) gđe Gul Sener, prezentirani su sajmovi u Bosni i Hercegovini kojima je Privredna komora FBiH partner. Nakon detaljnog i iscrpnog razgovora oko zainteresiranih oblasti i ciljanih skupina na prezentiranim sajamskim događajima, dogovoreni su dalji koraci oko organiziranih dolazaka na sajmove u BiH.

“Na sastanku s gospodinom Ekremom Demirtasom predsjednikom Privredne komore Izmir sa kojom Privredna komora FBIH ima ugovor o saradnji, predstavnicima proizvođača i prerađivača aluminijskih proizvoda, predstavljene su mogućnosti saradnje za Aluminij d.d. Mostar. To je odmah rezultiralo za naredni dan dogovorenoj posjeti dvije kompanije u okolini Izmira za proizvodnju specijalnih aluminijskih profila finalnog stepena obrade gdje su predstavnici Aluminij d.d. Mostar u direktnim razgovorima razmijenili informacije o planovima, ponudama  i investicijama”, izjavili su iz Privredne komore FBiH.