Novosti

Susret privrednika danas u Širokom Brijegu


Centralna tema ovogodišnjeg susreta “Večer s privrednicima”, koja će se održati danas u širokobriješkom hotelu “Park” je “Privrednici i prostorno planiranje”.

Tom prilikom bit će predstavljen novi prostorni plan Grada Širokog Brijega za razdoblje od 2012. do 2032. godine, pa će susret biti prilika da se privrednici informiraju o njegovim glavnim odrednicama, posebice kada su u pitanju privredne zone i mogućnosti gradnje novih poslovnih objekata, navode iz Odsjeka za privredu Grada Široki Brijeg.

Također, susret će ujedno biti i prilika za upoznavanje privrednika s najnovijim Izvještajem o stanju privrede u Širokom Brijegu i Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK) te o aktualnim projektima, EU fondovima i mogućnostima za apliciranje projekata od strane poduzetnika.

Prema dostupnim podacima, stanje u privredi u Širokom Brijegu i ZHK-u ukazuje na pozitivne trendove, a ključni pokazatelji su povećanje ukupnog prihoda i broja zaposlenih, odnosno smanjenje broja nezaposlenih, ističu iz Odsjeka za privredu.

Kada je riječ o aktualnim projektima, to se prije svega misli na infrastrukturne projekte, projekte uređenja gradskih područja, pojedina prometna rješenja i slično, a koje Grad Široki Brijeg sada realizira ili su pripremljeni za skoru realizaciju.

O značaju projekta brze ceste Mostar – Šroki Brijeg – Grude – granica s Republikom Hrvatskom i o utjecaju buduće trase te ceste na lokalnu privredu na “Večeri s privrednicima” govorit će dr. sc. Borislav Puljić, profesor i stručnjak za prostorno planiranje.

Uz većinu lokalnih privrednika, susretu bi trebali prisustvovati i predstavnici ZHK-a i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom, kao i predstavnici međunarodnih organizacija s kojima Široki Brijeg sarađuje u projektima jačanja lokalne privrede.