Novosti

Najznačajnije iranske kompanije na Privrednom forumu Bosne i Hercegovine i Irana


Ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran, NJ. E. gdin Mohammad Javad Zafir, koga će pratiti privredna delegacija koju čine rukovodioci privrednih komora i najznačajnijih kompanija IR Iran, boraviće u petak, 02. marta 2018. godine u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Ambasadom Islamske Republike Iran u Sarajevu organizuje Privredni forum Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Irana.

Forum će se održati u prostorijama Hotela Bristol (Fra Filipa Lastrića 2, 71000 Sarajevo), sa početkom registracije učesnika u 8:00 h.

U okviru plenarnog dijela događaja predviđeno je obraćanje predsjednika Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, podpredsjednika Iranske komore za privredu, industriju, rudarstvu i poljoprivredu, a zatim obraćanja resornih ministara iz BiH i Irana. Predstavnici Agencije za unapređenje stranih ulaganja u BiH će održati prezentaciju na temu investicionih prilika u BiH.

Nakon plenarnog dijela događaja planirani su bilateralni susreti iranskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

Cilj foruma je unapređenje privredne saradnje dvije zemlje, u pogledu vanjskotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja, putem direktnog povezivanja privrednika i promocije investicionih prilika.