Turizam i ekologija

Privredna komora Federacije BiH u članstvu odbora asocijacije Plastic Europe


Plastična industrija u Evropi značajan je sektor koji pomaže poboljšanju kvalitete života omogućujući inovacije, olakšavajući učinkovitost resursa, ali i u velikoj mjeri vodi brigu o zaštiti okoliša, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori FBiH (PK FBiH).

To je ujedno bila jedna od tema sastanka kojem su prisustvovali Giuseppe Riva, direktor Asocijacije PlasticsEurope, Andrea Modina predstavnik Ravago Group iz Luxemburga i predsjednik PK FBiH Mirsad Jašarspahić. Ta saradnja i članstvo unutar savjetodavnog odbora PlasticsEurope, kako je istaknuto, omogućit će razmjenu informacija između zemalja članica odbora, pristup kreiranju određenih projekata, razvoja svijesti o važnosti zaštite okoliša, te mogućnostima koje nude inovativna rješenja reciklaže i upotrebe plastičnih komponenti.

Asocijacija PlasticsEurope vodeća je asocijacija koja zastupa proizvođače plastike koji djeluju u ovoj industrijskoj grani na području Evrope. Pored proizvođača plastičnih masa, zastupljenih od PlasticsEurope, plastična industrija uključuje prerađivače, kompanije za reciklažu koje zastupaju evropski reciklatori plastike i proizvođači strojeva i opreme za ovu oblast, saopćeno je iz PK FBiH.