Startup

Treći startup Europe week u Mostaru


Sada već treći put zaredom SPARK ugošćuje inicijativu Startup Europe Week u Mostaru, i to kao jedan od 300 ko-organizatora po cijeloj Europi. Mostarski #SEW18 će se održati u SPARKu u četvrtak, 8.3.2018. s početkom u 14 sati.

Inače, Startup Europe Week je inicijativa pokrenuta od strane Europske Komisije i organizacije Startup Europe, a glavni cilj je promovirati i podržavati poduzetništvo. Ako se odlučite posjetiti ovaj besplatni događaj u Mostaru, moći ćete saznati mnoge korisne informacije u vezi poduzetništva, poput kako pokrenuti svoj startup u Mostaru, kakve poticaje mladi poduzetnici imaju u BiH, gdje dobiti financijsku potporu i slično. Bit će predstavljeni i neki od najuspješnijih startup projekata iz naše države, a na kraju vas očekuje networking sa svim sudionicima.

PROGRAM
14:00 Otvorenje. Što je Startup Europe Week (video)
14:15 Kako pokrenuti svoj startup u Mostaru – Sara Lerota (SPARK)
14:25 Poticaji za mlade poduzetnike u BiH – Maja Šimić Škutor (Ministarstvo privrede HNŽ)
14:55 Kroz društveno poduzetništvo do razvoja regije – Fondacija Mozaik (Belma Rizvanović)
15:25 Uspješni primjer društvenog biznisa – Centar zdravih navika (Nevena Pandža)
15:35 Predstavljamo uspješne startup projekte: VRET, blablaDev, Sophico, Bizbook.ba
16:05 Panel rasprava – Kako pokrenuti vlastiti startup i dobiti financijsku potporu? – gosti: Maja Šimić Škutor (Ministarstvo privrede HNŽ), Belma Rizvanović (Fondacija Mozaik), Nevena Pandža (Centar zdravih navika), Erna Šošević (Bizbook.ba), Sara Lerota (SPARK) moderator: Omer Hodžić (SPARK)
16:50 Networking