Novosti

Brzorastuća kompanija Elektrovar iz Kaknja nova članica UPOK-a


Privredno društvo za varilačko-montažne poslove “Elektrovar” d.o.o. Kakanj je na sjednici Upravnog odbora zvanično postalo novi član Udruženja poslodavaca općine Kakanj.

PDVM “Elektrovar” d.o.o. je brzorastuće bosanskohercegovačko privredno društvo čija je osnovna djelatnost mašinska obrada metala.

Proizvodni pogon preduzeća “Elektrovar” d.o.o. smješten je na lokaciji poduzetničke zone “Vrtlište” na parceli 5.600 metara kvadratnih. Instalirana je i puštena u pogon proizvodna hala dimenzija 20×30 m koja je opremljena sa kranom nosivosti 10 tona, a druga proizvodna hala istih dimenzija je u pripremi.

Referentni poslovi i izrada zahtjevnih varilačko-montažnih projekata za renomirane klijente kao što su Tvornica Cementa Kakanj, RMU Kakanj, Acelor Mittal, Termoelektrane i druge privredne gigante, stvorila su respektabilan ambijent za proširenje proizvodnih kapaciteta i nova radna mjesta. Preduzeće je osnovano 2001. godine i dugi niz godina se uspješno bavi održavanjem termo-energetskih postrojenja, montažom cjevovoda i cjevnih armatura, nabavkom i ugradnjom elektroinstalacija i elektro održavanjem.

Kvalifikovani i obučeni radnici sa višegodišnjim iskustvom u metalnoj industriji zasigurno su pokretački motor preduzeća “Elektrovar” d.o.o. Kakanj na čelu sa osnivačem i direktorom Maidom Husikom.