Novosti

Kako povećati konkurentnost privrede Mostara i Hercegovine?


U Mostaru će sutra u organizaciji BBI banke biti održan okrugli sto na temu „Kako povećati konkurentnost privrede Mostara i Hercegovine – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta”. Ovaj skup će biti održan u Tehnološkom Parku „INTERA” u Mostaru, ul. Bišće polje bb (dvorana „Europa”).

Skup je namijenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja regije Mostar i Hercegovine.

Cilj skupa je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

U sklopu skupa planirana je prezentacija mogućnosti podrške privrednicima sa šireg područja regije Mostar i Hercegovine od strane Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, informisanje o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu koji djeluje u okviru BBI banke, predstavljanje mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za saradnju sa potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima iz inostranstva i BiH na 9. Međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF) 2018, kao i prezentacija nove on-line platforme za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih (B2B) sastanaka sa potencijalnim partnerima i saradnicima.

Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.