IT i Tehnologija

Gradi.ba – prva online platforma u građevinskoj industriji u BiH


Građevinska industrija u Bosni i Hercegovini u kontinuiranom je rastu, a domaći poduzetnici iz Kaknja osmislili su još jedan alat kako bi unaprijedili poslovanje u toj oblasti.

Firma “Modus Projekt” d.o.o. iz Kaknja, u partnerstvu s kompanijom Kakanj Cement HeidelbergCement Group i Regeneracija d.o.o. Velika Kladuša, u saradnji s marketinškom kućom “UpTrend Marketing Solutions” Sarajevo, kreirali su prvu online platformu za svijet građevinarstva u Bosni i Hercegovini.

Vlasnici portala Adnan i Nedžad Rožajac, koji su i došli na ideju uvezivanja profesionalaca iz građevinske industrije, kažu da je platforma nastala iz potrebe da se objedine informacije o kompanijama, proizvodima i uslugama u sektoru građevinarstva i pratećih djelatnosti.

“Građevinari su često orijentisani na samo neke firme s kojima najčešće rade i nemaju dovoljno informacija o drugim firmama koje obavljaju takve poslove. Ono što je bio cilj portala jeste da po određenim oblastima građevinarstva, a na portalu ih je pobrojano nekoliko desetina, sortiramo firme koje se bave određenim poslovima. Pronalaženje partnera sada je poprilično olakšano i građevinari imaju širi izbor” – izjavio je Čehajić.

Gradi.ba je online platforma, kako je dodao, nudi mogućnost povezivanja s drugim građevinskim kompanijama, podjelu informacija, kao i predstavljanje vlastitih projekata. Kompanije mogu besplatno kreirati profil kompanije, pronalaziti i aplicirati na projekte, uvezivati se i razvijati posao.

“Dakle, cilj portala je uvezivanje građevinara i onih koji su usko vezani za ovu industriju, tako da oni direktno putem portala komuniciraju, šalju zahtjeve za ponudu ili direktno preko nas, ako je nešto specifično, traže zahtjev ili portfolio, te da tako veoma brzo dođu do efikasnog rješenja” – dodao je Čahajić napominjući da je platforma namijenjena za pravna lica.

Čehajić je na kraju rekao da platforma već ima 30 kompanija koje su se registrovale i djeluju kroz portal, piše Fena.