U Srebrenici otvorena fabrika za proizvodnju kontejenera

U Srebrenici otvorena fabrika za proizvodnju kontejenera

Povodom Dana Općine Srebrenica jučer su svečano otvoreni novoizgrađeni vrtić i fabrika kontejnera “Ekonomik kontjeneri”, u kojoj će biti uposleno 25 radnika.

“Kompletni proizvodi koji se proizvode u Potočarima biće na prodaji na teritoriji Srbije, Austrije, Švedske, Njemačke. Na godišnjem nivou planiramo da proizvedemo oko 400 kontjenera”,  kazao je suvlasnik firme Bojan Rankić.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik prisustvovao je ovom događaju.

“Zahvaljujem Srbiji i Vučiću, investitorima, ministru Vulinu koji je danas sa nama kada Srebrenica slavi svoj dan Općine. Hvala načelniku Grujičiću za priznanje koje sam dobio. Drago mi je da vidim Srebrenicu sređeniju i bolju”, kazao je za Dodik.

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao današnjem događaju, kazao je da je veoma ponosan što je u Srebrenici.

“Država Srbije je na najkorektniji način pokazala koliko brine o Srbima bez obzira na to gdje živjeli. Naravno, ovo je poruka svima koji žive sa Srbima, da država Srbija pomaže Srbima, a i Bošnjacima. U vrtiću koji smo otvorili će se smijati i plakati djeca jedne i druge vjere, i neće ih niko dijeliti. Država Srbija se ponaša prema svima na potpuno isti način, na najbolji mogući način”, izjavio je Vulin.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.