Startup

Mostarski studenti na putu ka realizaciji svojih biznis ideja


Studenti treće godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić, kreirali su biznis planove, a na nedavno održanom natjecanju u biznis planiranju dva studentska tima s tog fakulteta dobila su 3.000 maraka za testiranje svog proizvoda ili usluge.

Kako je ranije najavljeno, od ove godine studente je u realizaciji njihovih biznis ideja odlučila podržati Fondacija Mozaik, koja im je već na samom natjecanju pružila podršku.

Nakon održanog natjecanja studenti s najkvalitetnijim biznis idejama dobili su priliku da u prostorijama Fondacije, pred stručnom komisijom, predstave svoje projekte.

Dva studentska tima Ekonomskog fakulteta iz Mostara oduševila su žiri i dobila investiciju vrijednu 3.000 maraka za testiranje svog proizvoda ili usluge.

Ova investicija predstavlja samo prvu fazu finansiranja studenskih ideja, a ukupan iznos investiranja kojeg je fondacija spremna izdvojiti jeste 40.000 maraka po projektu, saopšteno je iz Ureda za informiranje Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

S Ekonomskog fakulteta su istaknuli kako su neizmjerno ponosni na timove koji su dobili investiciju za testiranje prototipa svojih biznis ideja.

U timu čija je biznis ideja nosila naziv “Lahor” bili su Hamdo Karaga, Meliha Boloban i Azra Duračić, a u drugom timu “Nanine zdrave slastice” bili su Edin Zubović, Amira Pirija i Azra Nimanović.