IT i Tehnologija

Samsung u Sarajevu predstavio modele Galaxy S9 i S9+


Kompanija Samsung upriličila je danas u Sarajevu promociju novih modela iz vrha ponude tog proizvođača – Galaxy S9 i S9+.

Na promociji je istaknuto da su S9 i S9+ uređaji koji će u potpunosti zadovoljiti korisnikove potrebe za intenzivnijim komuniciranjem, ali i za izražavanjem vlastite osobnosti uz pomoć fotografija, video zapisa i AR emojia.

Navedeno je da Galaxy S9 i S9+ imaju najnapredniju kameru do sada s novim dvostrukim otvorom blende koji omogućava snimanje pri slabom osvjetljenju, Super Slow-mo video mogućnosti i personalizirani AR Emoji.

Oba uređaja nose u sebi integrisane stereo zvučnike podešene od strane kompanije AKG kao i vrhunski audio doživljaj uz Dolby Atmos koji pruža surround efekat zvuka. Jedna od novih stvari je i SmartThings aplikacija koja ujedinjuje Samsungove postojeće IoT usluge u jedinstveno pametno isksustvo.

Također, Galaxy S9 i S9+ imaju tzv. beskonačni ekran koji je prvi put predstavljen na modelima Galaxy S8 i S8+.

Na nedavno završenom Svjetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni osvojili su 30 nagrada, uključujući i najznačajniju GLOMO nagradu “Najbolji novi mobilni uređaj za povezivanje” koju je dobio Galaxy S9+.

Samsung Galaxy S9 i S9+ bit će dostupni u Bosni i Hercegovini od 16. marta 2018. kod ovlaštenih trgovaca i telekom operatera.

Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S9 je 1.699 KM, dok je za S9+ 1.899 KM.