Startup

Sparkasse pokreće program “Korak po korak” za startup kompanije mladih


Sparkasse Bank d.d. BiH i Fondacija Mozaik realizuju program podrške startup kompanija za mlade poduzetnike “Korak po korak” – koji predstavlja sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih, a koji već nekoliko godina uspješno provode članice Erste i Sparkasse grupacije u zemljama u kojima posluju, prenosi Fena.

U Bosni i Hercegovini pokrenut je kao partnerska inicijativa Sparkasse Bank i Fondacije Mozaik s ciljem da otvara vrata finansijskih usluga za one klijente kojima su te usluge teško dostupne.

Regionalni direktor Sparkasse Bank i koordinator projekta Adnan Mušić izjavio je da će taj kredit biti odobravan pod povoljnim uslovima, u maksimalnom iznosu do 20.000 KM, sa rokom otplate do 60 mjeseci, grace periodom od šest mjeseci i kreiran je da pomogne u ekonomskom osnaživanju mladih osoba koje imaju kvalitetne poslovne ideje.

Poslovne ideje mladih koje će biti podržane kroz projekt mogu biti orijentisane i na rješavanje ekoloških, obrazovnih, zdravstvenih ili ekonomskih izazova i problema u društvu kroz razvoj društvenog preduzeća.

Poziv za prijavu ideja je otvoren do 26. marta 2018., a aplicirati je moguća putem jednostavne aplikacije na internet stranici banke, saopćeno je iz Sparkasse Bank.