Novosti

U Sarajevu sutra novi sajam Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće”


Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH“ bit će otvoren sutra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 17. marta.

Predsjednik tog udruženja Admir Kapo kaže da će sajam  svaki dan biti otvoren  od 09.00 do 17.00 sati, a  cilj je afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda.

“Udruženje nastoji ovim projektom utjecati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promovišu. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine, kozmetika”, rekao je Kapo.

Dodaje da su sajmovi i slične manifestacije  idealna prilika da se građani upoznaju o domaćim firmama i kvalitetu njihovih proizvoda. Pored promocije, širi se i mreža kupaca, što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave.

Svi proizvodi na sajmu moći će se  pronaći i po promotivnim cijenama, a to je praksa Udruženja već više od deset godina, prenosi Fena.