Novosti

U Skenderiji otvoren sajam namještaja INTERIO: Predstavlja se 100 izlagača


U sarajevskom Centru Skenderija danas je otvoren  35.  međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije – INTERIO, na kojem  se predstavlja  oko 100 izlagača i suizlagača.

Do 18. marta sajamska manifestacija se održava u redizajniranoj dvorani “Mirza Delibašić”, a svečano ju je proglasio otvorenom premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Kako je istaknuto,  tokom 35 godina održavanja, ova međunarodna specijalizovana sajamska manifestacija se potvrdila  kao nezaobilazno mjesto za prezentaciju proizvoda i usluga brojnih bosanskohercegovačkih i stranih kompanija i povod okupljanja stručnjaka, poslovnih ljudi i krajnjih korisnika iz BiH i inostranstva.

“Napravili smo značajan pomak u odnosu na prošlu godinu i imamo veći broj izlagača, a  naš cilj je da se svake godine taj broj povećava i da imamo kvalitetne izlagače, kao i ove godine. Posjetioci će u narednih pet dana zaista imati šta da vide”, naveo je direktor Centra Skenderija Amer Kapo, dodajući da BiH kada je riječ o drvnoj industriji, a posebno proizvodnji namještaja, ima šta da pokaže i ponudi u regionu, a i šire.

U okviru sajma u četvrtak će biti održan stručni seminar pod nazivom “Kako unaprijediti kvalitet izvoza drvne industrije BiH” koji organizira Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) u saradnji s stručnjacima iz ove oblasti. Postavka reprezentativne izložbe u prostoru sajma, u saradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, Arhitektonskim fakultetom, Mašinskim fakultetom i Šumarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, kako je istaknuto,  stvorit će dodatnu vrijednost u cilju povezivanja visokog obrazovanja i privrede.

INTERIO – 35. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije bit će otvoren od   10.00 do 19.00 sati, uz slobodan ulaz za posjetioce, te mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.