Novosti

TV1 uselila u nove prostore, najavljuju nove programske sadržaje


TV1 od ove sedmice radi na novoj lokaciji, u centru Sarajeva, u novim studijskim prostorima, uz novu opremu, najsavremenija hladna svjetla i najopremljenije montaže, te i dalje sa dokazanim i iskusnim uredničkim, novinarskim i tehničkim timom, saopšteno je iz ove televizijske kuće.

„Sada smo u istoj zgradi u kojoj se nešto ranije smjestila redakcija Oslobođenja. Ponosni smo što smo postali dio velike medijske grupacije i plan nam je da kroz sinergiju svih naših medija gledateljima, čitateljima, ali i oglašivačima ponudimo dodatnu vrijednost. Svjesni smo da ovo nije trka na 100 metara, već maraton i na taj način ulazimo u ovaj projekat pri tom izuzetno poštujući trud naše konkurencije“, rekao je Adi Sarajlić, direktor TV1.

Preseljenje u nove prostore donijet će velike programske promjene, omogućiti još veću ekspanziju TV1, ali i označiti novi početak ove televizije.

„Na raspolaganju su nam još dva velika studija čija je ukupna površina oko 2.500 kvadrata, iz kojih planiramo realizirati velike projekte. Raspoloživi kapaciteti će nam omogućiti produkciju najzahtjevnijih televizijskih formata, poput TV serije ‘Dobrodošli u Orient Express’. Ideja vodilja nam nije samo produkcija programa za gledatelje u BiH, nego i izlazak naših medijskih proizvoda van granica BiH. Vjerujemo da BiH može ponuditi proizvode koji mogu biti konkurentni na tržištima drugih država“, kaže Sarajlić, te otkriva da TV1 ima ambiciozne planove razvoja svojih digitalnih platformi.

Inače, sinoć je u Pivnici HS u Sarajevu predstavljena nova domaća humoristička serija „Dobrodošli u Orient Express“ gdje je upriličen Orient Express Party. Gostima i zvanicama obratili su se glavni akteri serije, a premijerno je prikazana i jedna epizoda.