Novosti

Udruženje građevinarstva i IGM Privredne Komore FBiH na sajmu “Grames”


Zbog vremenske uvjetovanosti radova u građevinarstvu, pojava proljeća veže se za početak građevinske sezone, intenzivniju dinamiku građenja, nove početke u realizaciji projekata i sl.

Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine obilježila je početak ove građevinske sezone promovišući ovaj sektor privrede i njegove predstavnike-članice Udruženja građevinarstva i IGM PK F BiH, na sajmu „Grames” Banja Luka.

Sajamske aktivnosti su u toku i trajat će do nedjelje 18. marta, kada se Sajam zatvara za posjetioce, koji će, vjerujemo, kroz poslovne kontakte investitora i izvođača radova ostvariti i nove poslovne iskorake u budućnosti.

Građevinari su uvijek bili ti, koji su gradili mostove i puteve, spajali i povezivali svjetove i bili najbolji ambasadori zemlje u inozemstvu. Vjerujemo da će i ovaj sajam povezati privrednike iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i šire, te da će polučiti zajedničkim „osvajanjem” novih tendera u zemlji i inostranstvu.

Pored izvođača građevinskih radova, na sajmu je predstavljena oprema za građenje, skele i merdevine, nosači i oplate, pregradni zidovi i plafoni, projektovanje, inžinjering, izgradnja i rekonstrukcija, oprema za radionice, roletne, trakaste zavjese, venecijaneri, građevinska mehanizacija, mašine i uređaji, zaštitna oprema, beton, cement, armatura, betonski proizvodi, mermer, granit, kamen, keramičke i granitne pločice, opeke i blokovi, crijep, tegola i ostali krovni pokrivači, staklo i staklene fasade, sanitarna oprema, san. armature, namještaj za kupatila, cijevi, instalacije i kanalizaciona oprema, građevinske konstrukcije i profili, uređenje enterijera, podne i zidne obloge, montažni objekti, vrata i prozori, kapije i ograde, drvena stepeništa, parket, lamperija, građa, osvjetljenje …