Novosti

Mercator predstavio projekat zdrave ishrane: Bio jednom Bio uvijek


U prisustvu velikog broja svojih kupaca te predstavnika medija, Mercator je danas predstavio svoj novi projekat zdrave hrane. Svi priustni su mogli da se uvjere u važnost zdrave ishrane, a predstavljen je i Mercatorov ambasador zdrave hrane Tomislav Cvitanušić.

“Zahvaljujući novom projektu Mercatora ‘Bio jednom Bio uvijek’, mi želimo da utičemo da pokušamo svi zajedno zdravije da živimo i da se zdravije hranimo, jer sam siguran da sve više ljudi počinje shvatati ozbiljnost ovog problema i potrebu za zdravom hranom. Želite li i vi izgledati zdravije i vitkije, osjećati se energičnije i mlađe, upravo ste ovog trena na pravom mjestu”, rekao je Tomislav Cvitanušić.

Direktor Mercatora BiH Ahmet Koštreba poručio je jutros da nam moderan i užurbani ritam života otežava da se posvetimo zdravijoj prehrani.

“Mi u Mercatoru znamo koliko je važno da se zdravo hranimo, zato smo se fokusirali na to da vam pružimo širok asortiman proizvoda koji će vam pomoći da svaki dan napravite zdraviji izbor. Prvi smo u Bosni i Hercegovini pokrenuli ovaj projekat zdrave ishrane i za vas smo u našem odjelu zdrave hrane, pripremili preko hiljadu raznovrsnih zdravih proizvoda iz naše palete Bio Zone, jer želimo da uz naš slogan ‘Bio jednom Bio uvijek’, zajedno probamo mijenjati naše navike. Mercator želi da postavlja nove trendove u cilju kvalitetnog življenja i zadovoljstva velikog broja naših kupaca. Ovo je samo jedna u nizu novina koje imamo namjeru plasirati na bh. tržište”, izjavio je Koštreba, koji iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati današnjem druženju s novinarima.

Direktorica marketinga i PR-a Mercatora BiH, Irena Miličević kazala je kako se iskreno nada da je ovo današnje predstavljanje razveselilo sve ljubitelje zdrave hrane, a i one koje će to tek u budućnosti postati.

“Imate priliku da se uvjerite da zdrava hrana nije nedostižna, nego je na dohvat ruke na policama Mercatora. Kada se odlučite živjeti zdrav život, neka Mercator bude mjesto Vaše zdrave hrane, jer Mercator je mjesto sa zasigurno najbogatijim asortimanom zdrave hrane u BiH”, izjavila je Miličević.

Za ovaj projekat zdrave hrane predstavljen je i video spot kojeg je režirao Arnej Misirlić u kojem učestvuje Mercatorov ambasador Tomislav Cvitanušić. Mercator će, kao i do sada, stalno raditi na tome da svojim vjernim kupcima obezbjedi samo najbolje i najzdravije namirnice, te svakodnevno širiti svoju ponudu najkvalitetnijim proizvodima.