Novosti

MS&WOOD na Izložbi dizajna u Šangaju: Veliki interes za namještaj iz Fojnice


Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD predstavio se azijskom tržištu i ove godine sa novitetima iz svojih kolekcije “Primum” i “Elle” na Izložbi “Design Shanghai” a za koje je MS&WOOD dobio dvije prestižne German Design Award za 2018 godinu. Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi na vlastitom štandu u hali “Contemporary Design” sa fokusom na najboljim primjerima savremenog i inovativnog dizajna današnjice.

Ovogodišnja Izložba dizajna u Šangaju trajala je od 14. do 17. marta, a zbog velikog interesovanja izlagača dodatno je proširena. Na oko 3.000 metara kvadratnih Izložba je okupila ponajbolje svjetske proizvođače, dizajnere i arhitekte. Inače, riječ je o najposjećenijoj međunarodnoj izložbi, odnosno sajmu dizajna na dalekom istoku, ali i četvrtom najposjećenijem događaju ovog tipa na svijetu.

“Interesovanje za namještaj MS&WOOD-a je zaista veliko. Osim saradnje sa kineskim distributerima iz Šangaja, Pekinga i drugih kineskih i azijskih gradova, dogovaramo zajedničke projekte u Evropi, tačnije Italiji koji će uslijediti nakon Sajma u Milanu, gdje bismo se trebali pojaviti u nekim novim lancima trgovina zajedno sa talijanskim brandovima. Uglavnom sve što smo ponijeli od namještaja za eksponate bukvalno je razgrabljeno. A najviše se tražio naš V stol i Primum radni stol”, izjavio je Edin Sarvan vođa tima MS&WOOD na ovogodišnjoj Izložbi dizajna u Šangaju.

Izložba “Design Shanghai” zbog svoje posebnosti se ne odvija na tipičnom sajmištu, već u izuzetno živopisnom prostoru nekadašnje palate koja je pretvorena u izložbeni “Shanghai Exhibition Center”. Sama Izložba je izrazito selektivnog tipa i do sada su se na njoj predstavili isključivo vrhunski brendovi globalnog značaja, kao što su Zaha Hadid Design, Moroso, Porada, Alessi, Magis, Swarovski, i njima slični.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 390 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su do sada prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – nagrade za dizajn najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu IMM Köln, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu.