Novosti

Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona?


BBI banka će sutra u Bihaću organizirati okrugli sto na temu „Kako povećati konkurentnost privrede regije Unsko-sanskog kantona – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta”. Okrugli sto će biti održan u Kongresnoj sali hotela Opal Exclusive u Bihaću.

Skup je namijenjen predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja Unsko-sanskog kantona.

Cilj skupa je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

U sklopu skupa planirana je prezentacija mogućnosti podrške privrednicima sa šireg područja USK od strane BBI-a, informisanje o aktivnostima i benefitima članstva u BBI VIP Business Clubu koji djeluje u okviru BBI banke, predstavljanje mogućnosti prezentacije projekata i poslovnih prilika za saradnju sa potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima iz inostranstva i BiH na 9. Međunarodnoj poslovno-investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum 2018, kao i prezentacija online platforme za promociju kompanija, poslovnih projekata i dogovaranje poslovnih sastanaka sa potencijalnim partnerima i saradnicima.

Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.