Turizam i ekologija

Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio suradnju sa Scandinavian Airlines


Avio kompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je danas letove na direktnoj liniji Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen. Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra ove godine.

Kako navode iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo, nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni zrakoplov Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.

Današnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, je bio u cijelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.

Avio karte Sarajevo-Kopenhagen mogu se rezervirati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo ili putem web stranice Scandinavian Airlines www.flysas.com.

“Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Europe koji sve više posjećuju našu zemlju. Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena povratne karte se kreće već od 170 EUR” – izjavila je glasnogovornica sarajevskog aerodroma Sanja Bagarić-Arnaut.

SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu avio kompanija s kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio suradnju u proteklom periodu, čime se, ističe Bagarić-Arnaut, nastavljaju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine.