Novosti

Barcaffè baristi na Coffee Festu u Sarajevu pokazali da je priprema espresso kafe umjetnost


Barcaffè, ekspert za kafu, još jednom je pokazao da potpuno uživanje u kafi mogu da nam omoguće samo stručnost, strast, umjetnost i aroma. Kad se svi ovi elementi spoje u jedan, nastaje magična šoljica vrhunske kafe, u kojoj su uživali posjetioci Barcafe štanda na Coffe Festu, koji je održan 21. i 22. marta u Sarajevu, saopšteno je iz Atlantic Grupe.

Barcaffè je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu i zastupljen je u gotovo svim zemljama ex YU. Ovaj zavidan uspjeh nije stigao preko noći. Decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svjetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe.

Kao veliki učesnik na tržištu, Barcaffè kupuje velike količine kafe i sprovodi stroge mjere kontrole kvaliteta – od izbora samog zrna sirove kafe, pa do pakovanja na polici –  što obezbjeđuje sigurnost da kafa ne gubi ništa od sastojaka koji su neophodni za najkvalitetniji espresso. Barcaffe espresso ima najkraći rok trajanja i to je garant da uvijek nude najsvježiju kafu potrošačima.

“To je prednost Barcaffè espressa i benefit koji obezbjeđujemo našim kupcima. Mješavine se odlikuju prepoznatljivom zaokruženošću i aromatičnošću ukusa, a budući da su zahtjevi i navike ljubitelja espresso kafe različite, razvijene su i različite mješavine kafe”, navode iz ove kompanije.

Barcaffè Fantasia se izdvaja po prijatnoj i osvježavajućoj gorčini zaokruženoj šećernim aromama karamele i čokolade, dok je Barcaffè Maestoso namijenjen svim ljubiteljima dominantne čokoladne note sa aromom pečenih badema i prepoznatljivim naknadnim ukusom svježe pečenog hljeba. Barcaffè Tradicione obiluje jakim ukusom sa osvježavajućom gorčinom i pikantnom aromom, sa notom gorkog kakaoa i crne čokolade.

Posjetioci sajma uživali su u šoljici najboljeg espressa i imali priliku naučiti sami ga praviti uz pomoć i savjete vrhunskih barista. Mogli su da probaju ukusne koktele sa kafom, ali i da naprave Black’n’Easy kafu po svom ukusu.

„Priča o Barcaffè počinje prije oko 45 godina u Portorožu, gdje je ovaj brend dugi niz godina bio poznat kao lokalni dragulj, držeći preko 80% tržišnog udjela, po čemu je vjerovatno fenomen u svijetu kafe. Od tada do danas, Barcaffè je pronašao put do miliona ljubitelja kafe u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori. U želji da do svih naših poslovnih partnera i potrošača stigne kafa vrhunskog ukusa i arome, stalno radimo na pronalaženju novih ukusa, načina uživanja i pripremi inovacija, u šta su imali priliku da se uvjere i naši posjetioci na sajmu u Sarajevu“, izjavila je  Nataša Dakić, menadžer razvoja kategorije Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.