Novosti

Kompanija Madi zainteresirana za investiranje na području općine Ilijaš


U kabinetu općinskog načelnika Ilijaš održan je sastanak s predstavnicima kompanije MADI d.o.o. na čelu s direktorom Maidom Jabandžićem. Cilj ovog sastanka je predstavljanje potencijalnih investicionih lokacija na području općine Ilijaš, prvenstveno lokacije Industrijska zona Luka, Ilijaš i PDI Bosna, te uopćeno postojećih općinskih servisa koji su na raspolaganju investitorima.

Sastanku su u ime Općine Ilijaš prisustvovali općinski načelnik Akif Fazlić, Sadeta Brkić, pomoćnica općinskog načelnika u Službi za imovinsko pravne, geodetske poslove i katastar, Mirza Marukić, šef odsjeka za privredu i lokalni razvoj, te Velid Fazlić, stručni savjetnik u Službi za imovinsko pravne, geodetske poslove i katastar.

Kompanija MADI d.o.o. Tešanj, koja trenutno zapošljava oko 550 radnika je lider na bosanskohercegovačkom tržištu i šire u proizvodnji i preradi proizvoda od pilećeg mesa. Predstavnici kompanije su na današnjem sastanku izrazili potencijalnu zainteresiranost za investiranje na području općine Ilijaš.