Volkswagen prekida suradnju s Prevent grupacijom

Volkswagen prekida suradnju s Prevent grupacijom

Njemački tabloid „Bild“ piše kako je njemački automobilski koncern Volkswagen (VW) već odlučio prekinuti suradnju s Grupom Prevent, njemačko-bosanskom kompanijom Nijaza Hastora koja je isporučivala dijelove.

Još u avgustu 2016. godine je više pogona Volkswagena moralo prekinuti proizvodnju jer im neke kompanije Grupe Prevent nisu isporučile dijelove budući nije postignut dogovor o uvjetima isporuke.

Tako Volskwagenu Preventova kompanija ES Automobilguss nije isporučila dijelove za mjenjače, a Car Trim istog vlasnika nije isporučio presvlake za sjedala.

Kako javlja Bild, Volkswagen je krajem prošle sedmice doista donio odluku o prekidu saradnje s Grupom Prevent, jedina iznimka bi trebala biti kompanija Halberg Guss, prenosi DW.

Isti list piše kako se Volkswagen proteklih godina trudio pronaći alternativu za dijelove koji su im stizali iz Grupe Prevent i kako je isporuka konačno organizirana.

Prevent već godinama vodi sudski spor i s koncernom Daimler kojeg je Grupa Prevent tužila jer je 2014. prestao preuzimati presvlake za sjedišta koje proizvodi Prevent, iako je nedugo prije toga potpisan ugovor o saradnji.

Bh. kompanija traži odštetu od Daimlera u iznosu od oko 40 miliona eura, prenosi novinska agencija dpa.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.