IT i Tehnologija

Microsoft organizuje najveću poslovno – tehnološku konferenciju u BiH


Najveća poslovno – tehnološka konferencija u BiH po četvrti put će biti održana u Neumu od 18. do 20. aprila, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u Sarajevu.

Dugogodišnja saradnja među kompanijama Microsoft i Logosoft, vodećeg ICT provajdera u BiH potvrđena je činjenicom da je Logosoft po osmi put generalni (platinum) sponzor najveće poslovno – tehnološke konferencije u BiH.

Kako je najavljeno na današnjem pressu, MS NetWork 8 konferencija, pod sloganom „Make IT cloud“  učesnicima će ponuditi predavanja iz 6 tematskih cjelina, i to predavanja vezana za digitalnu transformaciju, razvoj aplikativnih rješenja, infrastrukturu i sigurnost, poslovnu upotrebu tehnoloških rješenja, predavanja stručnjaka iz MS Community, edukacijska rješenja i studije slučaja.

Centralna tema konferencije bit će vezana za proces povećanja poslovne konkurentnosti kroz korištenje rješenja iz clouda. Također, kao i na prethodnoj konferenciji i na ovoj će se posvetiti pažnja cyber sigurnosti.

„Microsoft NetWork koferencija bilježi kontinuirani rast broja učesnika i količine ponuđenog sadržaja, a ove godine ćemo našim učesnicima ponuditi preko 80 predavanja kao i dvije zanimljive radionice posvećene DevOpsu te načinima na koje Microsoft štiti podatke korisnika u cloudu. Na predavanja u sklopu Business Day konferencijskog dijela koji je također otvoren za sve učesnike kolege iz Logosofta će predstaviti svoje nove usluge. Očekujemo i da će ova konferencija biti najbrojnija do sada“, izjavio je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Kompanija Logosoft će ove godine prezentovati rješenja Logosoft Security365 portfolia, skupa rješenja iz oblasti sigurnosti koja adresiraju ključne bezbjedonosne izazove sa kojima se susreću sve kompanije, a posebno one koje rade sa visoko povjerljivim tipovima podataka.

„Kroz Logosoft Security365 platformu komuniciramo rješenja za sigurnost koja adresiraju svaki od ključnih nivoa zaštite sa proizvodima različitih proizvođača, specijaliziranih za određene oblasti. S druge strane, razbijamo dosadašnje predrasude da sigurnosna rješenja moraju biti skupa. Kroz hosted modele kakve Logosoft može ponuditi u saradnji sa Microsoftom, Ciscom i drugim partnerima, nekada skupa rješenja danas su dostupna svakom tipu kompanije“, navodi Damir Dizdarević, direktor Logosofta.