Investicije

Nešić: Za putnu infrastrukturu oko 8,5 miliona KM


Javno poduzeće “Putevi Republike Srpske” uložit će ove godine u izgradnju i rekonstrukciju putne infrastrukture na području grada Istočno Sarajevo više od 8.500.000 KM, rekao je vršilac dužnosti direktora ovog poduzeća Nenad Nešić.

Nešić je rekao da su Planom poslovanja za 2018. godinu predvidjeli nastavak rekonstrukcije puta prema Jahorini na dionici Jasik-Trijanga, koji je u veoma lošem stanju, za šta će “Putevi Republike Srpske” iz vlastitih sredstava obezbjediti oko pet miliona KM.

On ističe da je planirana i izgradnja novog puta prema Jahorini koji će se graditi od sadašnjeg puta na dijelu takozvanih “osmica” kako bi tako rasteretili saobraćaj prema Olimpijskom centru Jahorina.

Nešić kaže da će “Putevi Republike Srpske” iz vlastitih sredstava obezbijediti oko dva miliona KM za gradnju novog puta.

“Predvidjeli smo i izgradnju kružnog toka kod tržnog centra `Tomašević` i što je najbitnije izgradnju kružnog toka na Kuli, opština Istočna Ilidža, gdje je u dane vikenda velika frekvencija saobraćaja za šta ćemo obezbijediti oko milion maraka”, naglasio je on, pišu Nezavisne novine.