IT i Tehnologija

BiH bogatija za još jedan globalni IT događaj


Authority Partners, jedna od vodećih softverskih kompanija u Bosni i Hercegovini, po prvi put u našoj zemlji organizovala je globalni IT događaj pod nazivom “Global Azure Bootcamp”. Događaj se održao 21. aprila u prostorijama Authority Partners Lab – Centra za talente i inovacije. Prisutni su imali priliku da se druže s velikim europskim imenom, Magnus Mårtensson, osnivač Global Azure Bootcamp, osnivač/ CEO Loftysoft-a, regionalni direktor Microsoft-a i Microsoft MVP, zatim s Jasminom Azemovićem, dekan Fakulteta informacionih tehnologija i Microsoft MVP, Mustafom Toromanom, sistem inžinjer u Authority Partners-u i Micorosof MVP i Can Bilgi, inžinjer za razvoj softvera u Authority Partners-u i Microsoft MVP.

Global Azure Bootcamp tradicionalno, šest godina za redom, na isti dan okuplja hiljade IT stručnjaka širom svijeta. Ove godine događaj se održao na 199 lokacija, a BiH je postala jedna od 75 država koje organizuju ovaj događaj.

„Zadovoljstvo nam je i čast podržati ovaj događaj i staviti BiH na mapu država koje su dio Global Azure Bootcamp zajednice“, rekla je Amina Karić, direktorica Authority Partners-a.

U AP Lab-u preko trideset IT stručnjaka je imalo priliku da budu dio ovog događaja. Magnus Mårtensson je svečano otvorio Azure Bootcamp, te održao predavanje o Azure Resource Manager modelu. Magnus je zbog nesebičnog dijeljena znanja sa zajednicom nagrađen s laskavom Microsoft titulom –„Azure Most Valuable Professional“ (MVP). Magnusova strast se veže za spajanje publike i organizovanje online i globalnih konferencija kao što su CloudBurst i Global Azure Bootcamp. Kao jedan od prvih Azure MVPu nordičkim zemljama, 2012. godine nagrađen je s titulom MVP godine.

Pored Magnusa, učesnici su imati priliku da učestvuju na predavanjima još tri izuzetna IT stručnjaka, koji također nose titulu Microsoft MVP – Jasmina Azemovića, Mustafe Toromana i Can Bilgi.

“Global Azure Bootcamp se pokazalo kao izvanredna incijativa. Imali smo dobru posjećenost, čemu je sasvim sigurno doprinio kvalitet predavača i aktuelne teme, obzirom da Cloud postaje sve popularniji i u BiH IT industriji”, dodao je Mustafa Toroman, sistem inžinjer u Authority Partners-u.

Authority Partners u BiH želi da omogući IT stručnjacima da razvijaju najbolju verziju sebe. Kroz društvenu odgovornost kompanija kontinuirano pomaže razvoju i podizanju standard IT industrije u BiH. Authority Partners u svojim daljnjim planovima razvoja želi da nastavi da dijeli svoju izvrsnost i znanje sa zajednicom, te podrži razvoj talenata.