Tema u fokusu

Sarajevska brzorastuća kompanija ZOO centar planira širenje na druge bh. gradove


Kompanija ZOO centar, koja je u proteklim godinama zabilježila brzi rast i čiji prodajni objekti predstavljaju omiljenu destinaciju za vlasnike kućnih ljubimaca, u ovoj godini planira daljnje širenje na tržištu, potvrdio je za Poslovne novine, osnivač ove kompanije Arman Akšamović.

ZOO centar trenutno u Sarajevu ima veleprodajni centar, dva maloprodajna objekta i dvije veterinarske apoteke. Sredinom ove godine planiraju otvoriti treću prodavnicu i treću veterinarsku apoteku.

“To će biti jedan veći pet-shop od 330 kvadratnih metara. Planiramo zaposliti još pet radnika. Mogu reći da će to biti jedan sasvim drugačiji koncept pet-shopa, s fokusom na prirodni izgled. Sve će biti u drvetu i bit će tu interesantnih eksponata”, rekao je Akšamović.

U apotekama ove kompanije nalazi se praktično sve ono što je potrebno za jednog kućnog ljubimca, tako da je to pogodnost za vlasnike kućnih ljubimaca, a značajna je i ušteda na vremenu.

“Poslije otvaranja treće prodavnice u Sarajevu namjera mi je da se širimo u neke druge gradove. Zavisit će to od više faktora. Ja uvijek razmišljam pet godina unaprijed. Mi živimo u zemlji koja je svaki dan turbulentna i stalno se priča o politici. Dakle od same situacije u zemlji zavisit će da li ću otvoriti pet-shopove u nekim drugim gradovima. Bili bi to Mostar, Tuzla, Zenica i Banja Luka”, naveo je Akšamović.

Inače, ZOO centar je prijatelj projekta Poslovnih novina “Brzorastuće kompanije u BiH i regiji”.