Investicije

Do kraja godine se očekuje realizacija novih građevinskih projekata


Sarajevo Business Forum ove godine posjetio je rekordan broj učesnika, a veliki broj njih je već duži niz godina prisutan što je u svakom slučaju potvrda kvalitete foruma i nešto što doprinosi njegovom značaju kao događaju koji na jednom mjestu okuplja veliki broj učesnika.

Nihad Ugarak, direktor kompanije Ugarak Produkt, koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom visokokvalitetne PVC stolarije i aluminijske bravarije, jedan je od učesnika koji je na SBF prisutan duži niz godina.

„Vidim da forum svake godine napreduje više i više. Prisustvo novih investitora i novih kompanija stvara velike šanse za iskorištavanje potencijala“,  ističe u izjavi za Poslovne novine.

Kada je u pitanju saradnja, ističe da je na prethodnim forumima  ostvarena, a na ovome su dogovoreni sastanci, za koje očekuje da će biti uspješno realizovani.

Iako su u sektoru u kojem posluje prisutne barijere Ugarak naglašava da su pozitivni pomaci ipak vidljivi. „Osjeti se napredak kada je u pitanju politika u ovoj godini, tako da je sad mnogo toga lakše, a  nadam se da će biti tako i u budućnosti“, kazao je.

Kompanija Ugarak Produkt je izvozno orjentisana. Najveći inostrani partneri dolaze iz Njemačke, Belgije i Luksemburga.

Kada se radi o investiranju u naš region Ugarak ističe da postoji interes.

„Imamo već jednog partnera  iz Njemačke koji je zainteresovan za investiranje. Radi se o građevinskoj firmi koja je konkrentno zainteresovana za ulaganje u BiH i krajem ove godine bi mogli očekivati realizaciju projekta“, naglasio je.