Novosti

Inhoreca Confest Sarajevo: Dolazak najavili i mnogi ugledni stručnjaci


Tom prilikom će se predstaviti neke od najvećih domaćih i regionalnih kompanija i turističkih zajednica, te nas upoznati sa najsavremenijim proizvodima i uslugama, trendovima u načinu poslovanja, snabdijevanju i funkcionisanju hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata. Pored toga, organizatori Inhoreca Confesta, marketing agencija Altermedia i magazine Inhoreca, najavili su još mnoge zanimljive sadržaje, poput konferencija, panel diskusija, edukacija i degustacija.

Svoj dolazak najavili su mnogi ugledni stručnjaci poput Jakuba Klimczaka iz Velike Britanije, koji će predavati na temu analize i razumijevanja tržišta, te investicija u Istočnoj Evropi kroz podatke za resorte i hotele.

Turizam u BiH će biti tema posebne panel diskusije na kojem će predstavnici turističkih organizacija bh. gradova govoriti o aktuelnim problema, koliko se može uticati na promjene i koliko se one sprovode, te da li zakon dopusta razvoj određenih aktivnosti u svrhu poboljšanja turističke i gastronomske ponude. Aktivnosti Turističke zajednice Kantona Sarajevo su posljednjih godina veoma zapažene, a kakvo je pozicioniranje našeg tržišta u regiji i šta se čini na promociji ne samo Kantona Sarajevo, nego i Bosne i Hercegovine, govorit će predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur.

Najviše pažnje posjetioca, najvjerovatnije će privući segment vina i hrane. Pored degustacije vina i hrane, biće organizovane i panel diskusije o temama kakvi su ukusi gostiju koji dolaze u naš region, da li su gosti upoznati kako se konzumira kvalitetno vino, koja vrsta vina idu za velike hotele, da li se zdravo hranimo i da li nabavljamo kvalitetnu i eko hranu…

Pored toga, Inhoreca Confest, ponudiće i mnoštvo drugih sadržaja poput gastro showa, mnogobrojnih degustacija, poklona, networkinga… Treba napomenuti da će sajam, pored eksperata iz HORECA industrije, biti otvoren i za sve druge posjetioce.