Tema u fokusu

Metalko nastavio rasti i najavio još kvalitetnije proizvode


Piše: Alen Mehanović

Kontinuiran rast na poslovnom polju u posljednjih 16 godina osigurao je kompaniji Metalko iz Konjica poziciju među najuspješnijim firmama u Bosni i Hercegovini. Iako trenutno ima samo pet uposlenih radnika, Metalko se uspio svrstati među bonitetno pouzdane kompanije u našoj državi.

To je pravi pokazatelj da preduzeće ide pravim putem i jedna od potvrda dobrog poslovanja i uspješnog izvršavanja radnih obaveza i zadataka. Direktor firme Rasim Džajić otkrio nam je kako Konjičani iza sebe imaju veoma uspješnu godinu, te kakvi su im planovi u narednom periodu.

“Rezultati za prošlu godinu neusporedivo su bolji u odnosu na prethodnu. Nastavili smo dodatno rasti, a proizvodnju smo povećali za čak 30 posto. To je pokazatelj da pozitivni rezultati karakterišu naš rad od samog nastanka”, rekao je Džajić za Poslovne novine.

Dobri poslovni rezultati olakšati će razvijanje ovog preduzeća, a Džajić nam je otkrio kako u narednom periodu namjerava ojačati radnu snagu sa nova dva uposlenika. Dodao je kako je zadovoljan kupac njihova najbolja reklama, a kako bi svojim klijentima omogućili što kvalitetnije proizvode, odlučili su poboljšati i tehničke uslove.

“Ulažemo dosta u opremu, a prije 15-ak dana krenuli smo u tu realizaciju. Poboljšali smo proizvodni pogon, što će nam svakako pomoći u radu i pozitivno utjecati na kvalitet proizvoda”, zaključio je direktor jedne od najpouzdanijih firmi u BiH.