Tema u fokusu

Oktal Pharma širi poslovanje na Tuzlanski kanton


Veledrogerija Oktal Pharma u narednom periodu planira se širiti preko Velfarm d.o.o. na područje Tuzlanskog kantona, potvrđeno je za Poslovne novine.

„Preko Velfarma ulazimo  na Tuzlanski kanton. Ovo je jedna multinacionalna  kompanija.  Naši vlasnici jesu u Zagrebu, a njihovi vlasnici su u Engleskoj i Americi, tako da donosimo nešto novo. Zadnje tri godine smo jako zadovoljni. Svake godine smo sve bolji i bolji, čak su i vlasnici jako zadovoljni“,  rekla je za Poslovne novine Bilsena Šahman iz Oktal Pharme.

Naglašava da su na ovom tržištu od ranije prisutni u smislu uvođenja novih programa, programa za žene, te programa za promociju zdravlja.

Oktal Pharma d.o.o Hrvatska utemeljena je 1992. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge u privatnom vlasništvu; opskrbljuje apoteke, bolnice i druge zdravstvene ustanove širokim asortimanom lijekova i ostalih medicinskih proizvoda domaće proizvodnje i iz uvoza.

U BiH posluju od 2002. godine, a još tokom 2006. godine preseljenjem Oktal Pharme Sarajevo u novoizgrađeni vlastiti poslovni i skladišni prostor ostvareni su preduvjeti za stvaranje respektabilne veledrogerije u BiH. Ovaj prostor je ukupne površine 2.800 metara kvadratnih.