Tema u fokusu

Saračević d.o.o. investira u nabavku mehanizacije jedinstvene na bh. tržištu


Kompanija Saračević d.o.o. od svog osnivanja nastoji da kontinuirano osposobljava svoje ljudske i mašinske resurse kako bi odgovorila potrebama i zahtjevima kupca. U skladu sa tom poslovnom filozofijom iz kompanije najavljuju proširenje kapaciteta, te investicije u opremu.

„Krajem devetog mjeseca planiramo kupovinu nove mašine, koja će biti prva takve vrste na bh. tržištu“, kazao je Admir Saračević za Poslovne novine.

U prethodnom periodu Saračević d.o.o. radila je na opremanju proizvodne hale, čija je adaptacija uspješno završena, te se u narednom periodu, zbog proširenja kapaciteta planiraju i nova upošljavanja.

„U 2018. godini zapošljavali smo nove radnike, a u planu su nam i nova zapošljavanja u skladu sa proširenjem kapaciteta“, naglašava.

Izuzetno uspješnu 2017. godinu kompanija je ostvarila zahvaljujući predanom radu i kvaliteti što ju je dovelo među lidere kada je u pitanju promet na veliko proizvodima i poluproizvodima crne i obojene metalurgije. Ostvareni rast od oko 20 posto u odnosu na isti period 2016. rezultat je ulaganja i modernizacije opreme, te komunikacije sa kupcima i ispunjavanja njihovih zahtjeva.

Saračević d.o.o. kao i do sada, nastojat će ispuniti i specifične zahtjeve kupaca kao što je vrlo kratak rok isporuke, dostava proizvoda kupcu i da pri tome bude konkurentna. Proizvodnja u Saračević d.o.o. ostvaruje isporuke koje kupac traži u satima, a ne danima. Na taj način proizvod dobija sva obilježja proizvoda-usluge. Upravo iz tih razloga kompanija ulaže velike napore u osposobljavanje ljudskih i mašinskih resursa za ovakav vid proizvodnje i uspijeva ispunjavati ovakve zahtjeve i ostvarivati stalni rast proizvodnje dijelova.

„Naš cilj je da budemo pouzdana kompanija i da na zahtjeve kupaca odgovaramo bez kašnjenja, a naš rast će doći u skladu s tim“, zaključio je Saračević.