Novosti

Vanjskotrgovinska komora BiH organizira seminar na temu: “Vještine vođenja timova”


Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Adizes South East Europe (ASEE) organizira seminar na temu „Vještine vođenja timova“, s ciljem upoznavanja subjekata kojim znanjima i vještinama trebaju ovladati menadžeri kako bi uspješno vodili tim, zatim kako sastavljati timove koji će se uspješno nositi sa problemima organizacije, koja su pravila timskog rada, kako voditi discipliniranu raspravu u timu, koje su strategije za rješavanje problema i određivanje da li raditi raditi timski ili ne, kako timski rad stvara preduvjete i povećava vjerojatnost donošenja dobrih odluka, kako postići klimu otvorenosti i saradnje, međusobnog povjerenja i poštovanja, Kako upravljati konfliktima u timu, kako integrirati ljude i njihove ideje kako bi se došlo do kvalitetnih rješenja koji su koraci neophodni za timsko donošenje odluka, koje uloge su neophodne za efikasan timski rad?

Seminar će se održati 28.05.2018. godine s početkom u 09:00 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (ul. Branislava Đurđeva 10, Sarajevo, V sprat).

Seminar je namijenjen svim menadžerima, direktorima, i rukovoditeljima. Također Što je veća identifikacija članova tima s grupom (timom), što su jače izražene i identificirane individualne i potom grupne vrijednosti unutar tima, to se više povećava kreativnost i predanost organizaciji članova tima. I obrnuto, što se više smanjuje razina identifikacije s individualnim i grupnim vrijednostima unutar tima, smanjuje se i efektivnosti tima.

Način prijave i kotizacija

Za učešće na edukaciji je predviđena kotizacija u iznosu od 220 KM (+PDV).

U cijenu je uključeno: Stručna predavanja ASEE konzultanata, pisani materijali koji pokrivaju program, popis sudionika seminara s podacima za daljnje kontakte, certifikat, ručak, kafa i piće za vrijeme pauze.
Popust 10% za 2 i više odnosno 20% za 5 i više učesnika iz iste organizacije/kompanije.

Prijava se vrši popunjavanjem prijavnog obrasca (prilog) i dostavljanjem istog na e-mail adresu [email protected] ili putem fax-a na broj +387 33 566 205. Broj mjesta je ograničen zbog čega se preporučuje blagovremena prijava.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je petak, 25.04.2018. godine do 12:00 sati.